Press "Enter" to skip to content

Flutie Baru Menjelang Masa

admin 0

Doug Flutie adalah impian penjudi. Cuba pertimbangkan. Pasukannya selalu menjadi underdog namun dia selalu berjaya dalam kopling dan membuat liputan. Dari lulus Hail Mary di kuliah untuk mengalahkan Miami ke perebutannya untuk mengalahkan Jacksonville dalam keadaan pro, Flutie adalah pemenang yang dilahirkan. Buku sukan membenci lelaki ini, kerana sama ada mereka suka atau tidak, pasukannya selalu mendapat mata, namun mereka tahu dia akan memenangi permainan; – entah bagaimana.

Walaupun dengan ini, semasa anda memikirkan Doug Flutie, anda memikirkan quarterback pendek.  downlaod mega888 apk on here !! Anda memikirkan seorang lelaki kecil yang hebat untuk beberapa tipu daya dalam permainan dekat, tetapi bukan pemain yang anda akan membina francais. Anda memikirkan pemain yang cukup baik untuk menguasai Kanada, tetapi bukan NFL. Kenapa?

Atlanta QB Michael Vick diangkat sebagai nomor satu secara keseluruhan pada tahun 2001 kerana kenaikan yang luar biasa yang dimilikinya. Vick adalah atlet fenomenal dengan kepantasan, kekuatan, dan kemampuan luar biasa untuk melemparkan bola sepak hingga 70 ela. Vick terpesona semasa bermain bola kuliahnya di Virginia Tech dan merupakan pemimpin semula jadi. Ini hanya intangibles yang tidak dapat anda ajar, tetapi dapat membina pasukan dan francais di sekitar.

Oleh itu, saya meminta satu soalan: apa perbezaan antara Vick dan Flutie? Tingginya kurang dari dua inci. Vick berdiri di 6’0 “, dengan Flutie ketinggalan di ketinggian 5’10”. Flutie mempunyai meriam yang dimiliki Vick dan juga atlet hebat yang secara konsisten membuat permainan dengan kakinya. Flutie juga terpesona di kolej ketika bermain untuk Boston College, dan dia bahkan memenangi Piala Heisman pada tahun 1984. Bahkan Vick tidak dapat menuntut penghargaan itu. Apabila bercakap mengenai kemahiran kepemimpinan, tidak ada yang akan melupakan hantaran Mary Flutie yang berada di halaman 48 Hail Mary yang mengecewakan Taufan Miami pada 23 November 1984. Seseorang boleh berpendapat bahawa Flutie mempunyai kelebihan pada Vick ketika datang ke kecerdasan bola sepak, dan yang lebih penting lagi , ketepatan. Vick mempunyai peratusan penyelesaian kerjaya hanya 54.1 peratus.

Oleh itu, jika kedua-duanya dipadankan secara merata, mengapa Flutie menduduki tempat ke-285 keseluruhan pada tahun 1985 sedangkan Vick adalah pilihan pertama 16 tahun kemudian? Jawapannya mudah: Flutie adalah lelaki yang lebih awal dari zamannya. Pada tahun 1985, quarterback mudah alih tidak mendapat tempat di NFL. Sekarang quarterback jenis ini adalah masa kini dan masa depan permainan, dan Flutie adalah salah satu prototaip pertama. Flutie, anti-Ryan Leaf, sama sekali tidak memiliki kekurangan karakter dan jika dia keluar dari draf sekarang, dia akan menjadi pilihan pertama. Pelatih-pelatih pada masa ini akan bermain dengan banyak cara mereka dapat memanfaatkan atlet ini.

Kini, setelah 21 musim profesional dalam bola sepak, Flutie menyebutnya berhenti pada Isnin. Flutie meninggalkan warisan hati dan tekad, enam pemain terbaik tahun ini dalam bola sepak Kanada, dan tentu saja, hantaran Mary Hailnya yang akan hidup selamanya dalam pengetahuan bola sepak kolej. Tetapi, yang paling penting, saya percaya dia meninggalkan warisan sedih pemain yang dilahirkan di era yang salah dan yang selalu dipandang rendah.

Flutie membuat kebangkitannya di NFL dengan Buffalo Bills pada tahun 1998, memilih AP Comeback Player of the Year. Pada tahun ’98, Flutie melemparkan jarak lebih dari 2700 ela dan 20 gol untuk hanya 11 pencegahan. Pada tahun berikutnya, Flutie menambah jumlahnya menjadi lebih dari 3000 ela dan terpilih menjadi Pro Bowl. Tetapi sayangnya, stereotaip lain akan menghalangi kerjaya yang membuahkan hasil: usianya. Pada akhir tahun 1999, Flutie berusia 37 tahun dan Bills tidak mahu membina pasukan di sekitar masa yang lama. Sudah terlambat. Dua tahun kemudian, Flutie akan menandatangani kontrak dengan Pengecas, hanya untuk memberikan pekerjaan itu kepada pemain muda lain: Drew Brees.

Potensi Flutie ada untuk dilihat oleh semua. Anda tidak hanya membuat Pro Bowl jika anda bukan bakat yang hebat. Sekali lagi, masa merosakkan apa yang mungkin menjadi kerjaya Hall of Fame. Flutie hanya memerlukan kejayaan pemain seperti Kordell Stewart, Atwaan Randle El, dan tentu saja, Vick, untuk membuat pentas. Kordell memulakan tren pada tahun 1995 ketika dia masuk sebagai ‘slash.’ Jurulatih Pittsburgh, Bill Cower berusaha menggunakan QB berbakat dengan segala cara yang mungkin dan berakhir dengan kejayaan besar. Ini membuka pintu untuk Vick menjadi pilihan utama pada tahun 2001 dan Randle El menandatangani kontrak dengan Redskins dengan harga $ 27 juta. Bayangkan semua wang yang dapat dihasilkan oleh Flutie pada era ini, untuk dirinya sendiri dan juga penjudi.

Anda tidak boleh mengubah sejarah dan anda pasti tidak dapat memilih era di mana anda dilahirkan. Inilah realiti menyedihkan karier Doug Flutie dan kerjaya banyak orang lain yang tidak berjaya di peringkat profesional. Tetapi apa yang anda boleh lakukan adalah merealisasikan sesuatu. Apabila anda memikirkan Michael Vick sebagai satu-satunya pemain yang mengubah cara kita melihat apa yang boleh dilakukan quarterback, fikirkan semula. Terdapat satu inovator yang datang sebelum Vick, sebelum Kordell, sebelum Randle El, dan bahkan sebelum Vince Young. Inovator ini ialah Doug Flutie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *